Yalıtım Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

03-06-2022 13:45
Yalıtım Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

İzolasyon Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

 

Yalıtım, uzun yıllardır yapılan ve birçok kişi yada firma tarafından tercih edilen çevreci olan, ısı, ses, yangın ve su gibi konularda koruyucu bir yöntemdir. Uzun yıllardır var olması, birçok ustanın ve rekabetin olması dolayısıyla bazı konularda yanlış bilgilerde yer almaktadır. Bugün ki blog konumuz ise bu yanlışları belirtmek ve doğrularını açıklamak olacaktır. İyi okumalar dileriz.

 

1- Yalıtım hakkındaki ilk doğru bilinen yanlışımız; çatılarda tahta döşemesi üzerine sadece shingle uygulamanın yeterli bulunmasıdır.

Öncelikle çatılarda sadece shingle yada kumlu membran uygulamak yeterli olmayacaktır. Herhangi bir su sızmasında ahşabın zarar görmemesi ve içeriye geçmemesi için su yalıtım örtüsü kullanılmalı ve ardından çatı boşluğu yardımcı malzemeler ile havalandırılmalıdır. Sonrasında shingle yada kumlu membran uygulamak yeterli olacaktır.

 

2- Bir sonraki izolasyon hakkındaki doğru bilinen yanlışımız ise; teras alanlarında iki kat uygulanan bitümlü membranın ilk katının zemine yapıştırılmamasıdır.

Burada uygulamanın yapılacağı yüzeye ilk önce astar atılmalı ve sonrasında bitümlü membranımız şalüma ile ısıtılarak uygulamanın yapılacağı yüzeye tam olarak yapıştırılmalıdır. Aksi taktirde uygulama beklenilen performansı ve memnuniyeti sağlamayacaktır.

 

3- Bir sonraki yalıtım hakkındaki doğru bilinen yanlışımız; kuzey cepheden su alan bir binada dışarıdan zift yada bitüm sürerek suyu ve rutubeti engellemeye çalışmak.

Bilinmelidir ki kuzey cepheden su alan bir yerde zift ve bitüm türevi ürünler kullanmak doğru olmayacaktır. Rutubet, kararma ve duvarlarda oluşan kabarmaların önlenmesi için ilk önce ısı yalıtımı yapılmalı ve sonrasında üzerine su iticilik özelliği bulunan uv dayanımlı kaplama ile işlem sonlandırılmalıdır.

 

4- Son izolasyon hakkındaki doğru bilinen yanlışımız ise; yere dökülen şapın üzerine hemen yalıtım yapılmasıdır.

Yalıtım öncesinde alınmış olunan şap için o firmanın önermiş olduğu şap kürünüde alması ve kullanması gerekmektedir.

 

Daha fazla blog yazısı için buraya tıklayabilir ya da membran ürünlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

İzolasyon Devi farkı ile alışverişin tadını çıkarın.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.