Bodrum Katlarda Su Yalıtımı Nasıl Olmalıdır?

14-03-2022 13:58
Bodrum Katlarda Su Yalıtımı Nasıl Olmalıdır?

Bodrum Katlarda Su Yalıtımı Nasıl Olmalıdır?

Dışarıdan Müdahale Edilemeyen Durumlarda Su Yalıtımı Nasıl Olmalıdır?

Perde beton veya örme duvar olarak inşa edilmiş bodrum katlarında, bina inşaatı esnasında yapılmamış veya eksik, hatalı yapılmış yalıtım uygulaması sebebi ile zamanla duvar ve zeminlerde rutubet hatta su sızdırma problemleri oluşabilir.

Bu durum yüzeydeki boyaların ve diğer kaplamaların kabarmasına sebep olmakta ve sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.

Peki bu gibi durumlarda ne yapılmalı? Hangi tür ürünler tercih edilmelidir?

Bodrum duvar ve zeminlerinde su ve nem negatif basınca dayanıklı su yalıtım harçları uygulaması ile önlenebilir.

Gelişen teknoloji ile birlikte birçok alanda olduğu gibi inşaat sektöründe de yeni inovatif ürünler çıkmakta ve yaşam alanlarımızı daha konforlu hale getirmektedir.

Bodrum katında rutubeti önleme, rutubetin önüne nasıl geçilebilir, alttan gelen rutubet nasıl önlenir, rutubete çözüm nedir gibi sorularla sık sık karşılaşılmaktadır. Bu tip problemlerde kristalize su yalıtım ürünleri kullanılmaktadır.

Kristalize Su Yalıtım Ürünleri Nelerdir?

Negatif basınca dayanıklı ürünler uygulanan betonun içerisine nüfuz ederek nemle veya suyla karşılaştığı anda büyüyerek gözenekleri tıkayan ve suyun gelmesine engel olan ürünlere kristalize su yalıtım ürünleri denir.

Uygulama için bilinmesi gereken en önemli konulardan birisi, her su yalıtım ürünü kristalize su yalıtım ürünü değildir, bu tür bir sorun olduğunda bu işi çok iyi bilen bir usta veya su yalıtım ürünleri konusunda deneyimli bir yerden alışveriş yapılmalıdır.

Kristalize su yalıtım uygulamaları beton esaslı zeminlere uygulanmalıdır aksi halde sonuç alınamaz. 

Bodrum katlarda veya kot farkı düşük olan alanlarda ve kot seviyesindeki tüm alanlarda içerden yapılacak uygulamalarla yalıtım yapılacak alanlar, mutlaka çimento esaslı bir yüzeye sahip olmalıdır. Alçı, boya, kiremit, bims, tuğla, ahşap vb. gibi tüm alanlarda rutubet için nem yalıtımı yapılamaz. Çünkü kristalize ürünler beton içerisinde reaksiyon gösterirler. 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.